Jump to Navigation

O nas

SPECJALISTA ENDOKRYNOLOG

Prof. dr hab. n med. Katarzyna Łącka - Jest specjalistą II stopnia w zakresie endokrynologii oraz chorób wewnętrznych. Tytuł profesora uzyskała w 2009 roku Jest pracownikiem Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu; Katedry Endokrynologii, Przemiany Materii i Chorób Wewnętrznych (zlokalizowanej w Poznaniu przy ul Przybyszewskiego 49). Jest stałym konsultantem w dziedzinie endokrynologii w Szpitalu Przemienienia Pańskiego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Aktualnie pełni funkcję Specjalisty Wojewódzkiego w zakresie Endokrynologii w Województwie Lubuskim.  Jest autorem ponad 150 publikacji tematycznie związanych z endokrynologią, ponad 180 wystąpień zjazdowych na zjazdach krajowych i zagranicznych; autorem książki (2 wydania); Choroby tarczycy. Rozpoznawanie i leczenie. Jest członkiem wielu towarzystw naukowych krajowych i zagranicznych, w których pełniła różne funkcje min. PTE, PTT, TIP, PTMN, ETA, ICCIDD,i in. 

USG tarczycy; USG piersi

 

SPECJALISTA REUMATOLOG

Prof. dr hab. med. Jan K. Łącki - Specjalista z zakresu reumatologii i chorób wewnętrznych.Odbył wiele zagranicznych staży m.in. w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Szwajcarii, Finlandii, Izraelu.Tytuł profesora nauk medycznych otrzymał w 2003 r.. W pracy zawodowej pełnił obowiązki Kierownika Kliniki Reumatologii i Immunologii Klinicznej w Akademii Medycznej w Poznaniu. Był również Kierownikiem Kliniki oraz Ordynatorem Oddziału Reumatologii i Układowych Chorób Tkanki Łącznej w Instytucie Reumatologii w Warszawie.Jest profesorem – wykładowcą Uniwersytetu Zielonogórskiego.Jest autorem i współautorem ponad 150 publikacji naukowych.

DIETETYK

Mgr Agnieszka Tomaszewska - Tytuł magistra dietetyki uzyskała na Wydziale Lekarskim II Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Aktywnie uczestniczy w ogólnopolskich szkoleniach i konferencjach dotyczących żywienia i dietetyki. Jest współautorką naukowych opracowań w czasopismach polskich i zagranicznych. Specjalizuje się w zakresie żywienia w chorobach wątroby i chorobach metabolicznych ( otyłość, nadwaga, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, dna moczanowa ) oraz w chorobach gruczołów wydzielania wewnętrznego ( np. choroby tarczycy i osteoporozy )



Skróty

Main menu 2

by Dr. Radut.